Vrijdag 17 november jl. vond de sponsor- en vrijwilligersavond plaats. Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond met de aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. De avond werd geopend door voorzitter Jack Thissen waarna ‘spreekstalmeester’ Ruud van Helden het overnam voor de verdere presentatie van de avond. Zowel Jack als Ruud spraken dankwoorden uit naar de tomeloze inzet van vrijwilligers en de financiële steun van onze sponsoren.

De avond werd opgeleukt door een optreden van Koos Peeters. “Eine Remunjse jong” die op zijn kenmerkende manier alle aanwezige meenam in de avonturen van Tante Nelly.

Aan Ruud van Helden de eer, als laatste hoogtepunt van de avond, om de SVH- man of vrouw bekend te maken. Helaas was onze SVH-man van dit jaar niet aanwezig. Maar ook via deze weg willen wij Har Janssen danken voor zijn jarenlange inzet onze vereniging. De prachtige woorden die Ruud sprak willen wij Har en alle rood-witten niet onthouden.


Voordat Har zich bij SVH39 aanmeldde was hij een geduchte spits en goalgetter bij rivaal Vesta, waarbij hij ook SVH bij streekderby’s meedere malen pijn deed met zijn doelpunten, met als ‘dieptepunt’ een 8-1 nederlaag voor de roodwitten in Melick op 2 mei 1976, met meerdere doelpunten gemaakt door Har.

In 1986 haalde de toenmalige trainer Jac Weeres, Harrie Janssen naar Herkenbosch om aldaar de spitspositie in het eerst elftal te gaan innemen. SVH speelde op dat moment in de 4e klasse KNVB.

Al gauw nam Harrie ook de training van SVH A1 op zich, uitkomend in de selectieklasse van de KNVB. Harrie zou lang verbonden blijven aan de SVH-jeugd, met als hoogtepunt de diverse buitenlandreizen met het A-elftal in de jaren ’90.

Har voetbalde 13 seizoenen (tot zijn 41ste!) in het eerste elftal van SVH, maakte vele doelpunten en was de laatste jaren ook nog eens aanvoerder.

Na zijn actieve voetbaltijd bleef Har altijd actief binnen de vereniging, o.a. als jeugdtrainer, leider, bestuurslid en zelfs een tijdje als interim-trainer van het eerste elftal, n.l. in het seizoen 1997-’98. Er werd toen onder zijn leiding meteen een periodetitel gepakt!

Har is zelfs nu nog steeds actief als vrijwilliger bij de Klusjesclub en als consul. Tevens is Har vele zondagen nog langs het veld te vinden als toeschouwer en supporter van het eerste elftal.

Har Janssen, een verenigingsman in hart en nieren, waaraan SVH veel dank verschuldigd is.

 (met dank aan Jos Heemels voor deze mooie “historische” feiten over Har)