Veilig Sportklimaat binnen SVH’39

Sporten en bewegen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel gezond! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld, atletiekbaan of zwembad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven en sociaal bezig zijn. Maar de plezierbeleving staat voorop. In de meeste gevallen dan. Want het kan soms mis gaan. Met een scheldpartij, wat duw- en trekwerk, een vechtpartij, pestgedrag, discriminatie of misschien wel seksuele intimidatie. Lichte vergrijpen of grote excessen. Dat wil natuurlijk niemand, zeker niet binnen onze verenging

 

Daarom heeft SVH’39 heeft zowel de fysieke als sociale veiligheid hoog in het vaandel staan. Eén van onze kernwaarden, binnen ons beleid, is dat wij een veilige omgeving wensen voor alle leden en vrijwilliger. Helaas kunnen wij excessen, ongewenste omgangsvormen of dergelijk niet geheel uitsluiten. Maar als vereniging doen wij ons uiterste best om dergelijke zaken zo veel mogelijk te voorkomen. Vandaar wij enkele (beleids)maatregelen hebben genomen om te komen tot een zo veilig mogelijk sportklimaat binnen SVH’39.

  1. Onze 11 verenigingsregels: een elftal huisregels die gelden binnen onze verenigingen.
  2. Een gedragscode: met onze waarden en normen die gelden voor alle leden binnen onze vereniging, specifiek beschreven voor de speler, begeleider, trainer, ouder/verzorger en vrijwilliger.
  3. Een vertrouwenspersoon: deze persoon ondersteunt en adviseert bij zaken als treiteren, pestgedrag, agressie, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen. Uiteraard fungeert de vertrouwenspersoon ook als aanspreekpunt voor spelers, ouders of vrijwilligers.

Klik op één van bovenstaande links voor meer informatie. Kernwoorden in de maatregelen én in het doen en laten van spelers, vrijwilligers en bestuurders binnen onze vereniging zijn: Fair Play, Respect, Sportiviteit, Integer en Acceptatie.