Gedurende een tijdsbestek van slechts 14 maanden hebben we afscheid moeten nemen van een vijftal aimabele persoonlijkheden, liefdevolle familievaders en uitzonderlijke iconen van voetbalvereniging SVH’39. Zij allen droegen bij aan (o.a.) de bijzondere bloeiperiode van het Herkenbosscher voetbal in met name de jaren ’50 en ’60, met als resultaat een allereerste promotie naar het landelijke amateurniveau in 1962.

Eergisteren, 5 januari, overleed op 86-jarige leeftijd Thei Peggen, op dat moment het langst levende lid van SVH. Hij speelde lange tijd in het eerste elftal en maakte als vliegensvlugge rechtsbuiten met een venijnig schot vele doelpunten. Ook na zijn actieve voetbalperiode bleef hij zijn geliefde vereniging trouw en bekleedde vele functies. Zo was hij o.a. jeugdtrainer, bestuurslid en kantinebeheerder. Voor zijn vele verdiensten werd hij uiteindelijk volledig terecht benoemd tot erelid van SVH’39.

Op 27 november j.l. overleed op 88-jarige leeftijd Jac Tellers. Hij stond tijdens zijn actieve voetbaltijd bekend om zijn oerharde schot. Zo gaat het verhaal dat de keeper van een tegenstander probeerde een penalty van Jac te stoppen… dat kostte hem enkele gebroken vingers! Naast voetballer was Jac ook een geweldig biljarter; voor biljartclub Herkenbosch behaalde hij samen met zijn ploeggenoten diverse kampioenschappen in de hoogste klasse.

Op 30 oktober j.l. overleed Harry Louwarts, 78 jaar oud. Gedurende de eerste bloeiperiode van SVH, begin jaren 60, viel hij vooral op vanwege zijn uitstekend kopspel; tot op de dag van vandaag is hij binnen SVH wat dat betreft ongeëvenaard. Mede vanwege zijn verdiensten kreeg Harry een volledige pagina toegewezen in het jubileumboek ’50 jaar SVH’39’.

Op 24 april van het vorige jaar namen we afscheid van Lei Cuijpers, 86 jaar oud. Gedurende vele jaren was hij als ‘spil’ en aanvoerder van het eerste elftal de rots in de branding van de achterhoede. Daarbij schuwde hij het niet om naar voren te gaan en een spelbepalende rol te spelen en zo bij te dragen aan het succes van SVH. Ook maakte Lei zich verdienstelijk als jeugdtrainer.

Op 12 november 2019 overleed op 85-jarige leeftijd Jan van Helden. Hij speelde van 1948 tot 1967 in het eerste elftal en daarnaast was hij jarenlang actief als jeugdleider/-trainer en bestuurslid. Hij was de grondlegger van een meer gedegen jeugdopleiding binnen de club. O.a. vanwege zijn verdiensten kreeg Jan een volledige pagina toegewezen in het jubileumboek ’50 jaar SVH’39’.

Met respect voor hun bijdrage aan het Herkenbosscher verenigingsleven, m.n. aan SVH’39, zei thans de wens uitgesproken dat zij allen moge rusten in de glorie van het Eeuwige Licht.

Veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden. En… ben vooral trots!