Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen SVH’39. Want onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en zorgen voor het draaiend houden van onze bloeiende vereniging. In de maand mei is ‘Vrijwilliger van de Maand’: Arno van Bussel

Wat is je naam en leeftijd? Arno van Bussel, 43 jaar. Getrouwd met Iris, kinderen Jens en Fleur.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk bij Holbox in Echt als Manager IT.
Voetbal je zelf? Heb je ooit gevoetbald? Ik heb vanaf m’n 12e tot 26e gevoetbald bij vv Beegden (nu Hebes) in jeugdteams en 1 en 2. Gestopt omdat ik destijds in Eindhoven woonde en in Tilburg werkte. Daarna van m’n 29e tot 32e bij VV Oudemolen 1 en 2, toen ik in Zevenbergen woonde. Tenslotte van m’n 36e tot 42e bij SVH’39 in 3 en 4, totdat ik helaas moest stoppen vanwege chronische blessures aan achillespezen.
Wat doe je momenteel als vrijwilliger binnen de club? Ik ben trainer/leider van J09-1.
Wat betekent SVH’39 voor jou? Hoewel ik natuurlijk pas relatief kort rond loop bij SVH’39 heb ik al veel mooie herinneringen en is het wel “mijn” club geworden.

SVH’39 was voor mij een belangrijk onderdeel van de integratie in Herkenbosch, nadat we hier in 2010 kwamen wonen. Als je eenmaal met iemand hebt gevoetbald, gedouched en een “beier” hebt gedronken ben je al een heel eind op weg.

Waarom ben je vrijwilliger bij SVH’39? In eerste instantie omdat het nodig was. Jens kwam in een nieuw team en er waren nog geen trainers.

De periode als jeugdspeler is belangrijk voor de ontwikkeling van  kinderen. Ik heb nog steeds goede herinneringen uit mijn jeugdperiode. Het deel uitmaken van een team is ook belangrijk hierbij. Ik hoop dat de jeugdspelers van nu over een aantal jaren ook positief terug kijken op hun ‘jeugdtijd’ en dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren.

Wat zijn de leuke kanten van vrijwilligerswerk? Betrokkenheid houden met de vereniging, nadat ik zelf als speler gestopt was. Ontwikkeling zien bij spelers individueel, maar ook als team. Verder is het ook goed voor mezelf. Ik zit de hele dag binnen op kantoor en het doet me goed om daarna op het veld te staan. En om toch nog zelf af en toe een balletje te trappen.
Wat is het mooiste wat je hebt bereikt binnen SVH’39? En/of waar ben je trots op? Bijv. een klus, een kampioenschap, etc. Dit seizoen bereikten we de halve finale van het bekertoernooi. Dit stond gepland voor 21 maart. Helaas hebben we deze wedstrijd niet meer kunnen spelen ivm de coronamaatregelen.
Wat zou je nog willen bereiken binnen SVH’39? Dat enkele van “mijn” spelers over een aantal jaar in het eerste spelen. Nee, in eerste instantie hoop ik ze een goede basis bij te brengen voor hun verder voetballoopbaan, in welk team dan ook.

En daarnaast dat ze leren  onderdeel te zijn van een team.

Wat zou je zeggen tegen mensen die nog twijfelen of ze zich als vrijwilliger willen inzetten voor SVH’39? Gewoon doen! Een vereniging vorm je samen. Zonder vrijwilligers geen vereniging.