Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

 • Tot 20 oktober geen toeschouwers bij alle sportactiviteiten.
 • Tot 20 oktober zijn sportkantines gesloten.

SVH’39 blijft het protocol ‘Verantwoord Sporten’ van het NOC*NSF strikt volgen. Het protocol is inmiddels geüpdatet (30 september jl.) hier te vinden en te lezen. 

Ook de reeds eerder genomen maatregelen (zie hieronder) blijven van kracht.

Heb je aanvullende vragen? Neem gerust contact op met onze Corona Coördinator via info@svh39.nl.

Wij vragen uiteraard aan alle leden, ouders/verzorgers, trainers/leiders, vrijwilligers en bezoekers om de maatregelen na te leven. Laten we er samen voor zorgen dat we met z’n allen gezond blijven en het virus geen kans geven! 

ALGEMEEN MAATREGELEN EN AANDACHTSPUNTEN:

 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; 
  • Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen; 
  • Was vaak je handen; 
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Vermijd drukke plekken;
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening daarentegen dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open zijn.
 • De 1,5 meter-regel geldt op het gehele sportpark! Dit geldt niet alleen langs de velden maar dus ook in de kleedkamers, kantine, wedstrijdsecretariaat en bestuurskamer, etc.
 • Trainers/leiders hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot speler tot en met 12 jaar. Wel tot de jeugd van 13 t/m 18 jaar.
 • Kleedkamers en douches van onze sportaccommodatie kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand, uitzondering kinderen t/m 12. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te douchen en om te kleden.
 • Neem een eigen drinkfles of bidon mee en gebruik enkel en alleen je eigen drinkfles of bidon.
 • We schudden geen handen vóór of na de wedstrijd.
 • Ballen en materialen wordend door de trainer/leider uit het ballenhok gehaald. Er mag max. 1 persoon in deze ruimte aanwezig zijn.

Veelgestelde vragen

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?
Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.

Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

Waarom is publiek niet meer toegestaan?
De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?
Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?
De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?
Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.